-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:5143 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

حكم خوردن و آشاميدن در نماز چيست
در نماز راز و رمز و اهداف چندي نهفته كه بعضي از آنها عبارت استاز:
الف) ياد و ذكر خدا؛ زيرا انسان موجود فراموشكاري است. بنابر اين هر چندساعت يك بار، با خواندن نماز خداي سبحان را ياد كرده و متذكر وجودلايتناهاي او ميشود.
ب ) وقتي انسان متذكر خدا بود و خدا را مراقب خويش ديد، قهراً از انجامگناه و منكرات شرم و حيا ميكند. بنابر اين يكي از اهداف نماز جلوگيري ازفحشا و منكرات است: «ان الصلوة تنهي عن الفحشاء و المنكر».
ج ) هدف ديگر نماز عبوديت و خشوع و خضوع در پيشگاه مقام ربوبيتاست. به طور مؤدب ايستادن، ركوع كردن، جبين به خاك ساييدن، سجده ونشستن دو زانو و... همه نشانههاي خضوع است. و اين حقي است از خدايسبحان كه هر انساني موظف به اداي آن است. توجه داشته باشيد كه همينخشوع و خضوع، به تدريج در روح و جان ما اثر گذاشته و انسان را در برابرساير افراد متواضع ميكند. امام علي(ع) ميفرمايد: «ومن تعفير عتاق الوجوهبالتراب تواضعاً ؛ خداي سبحان نماز را مقرر داشت تا پيشاني از روي تواضع به خاكماليده شود»، (نهجالبلاغه). حضرت فاطمه(س) نيز ميفرمايد: «جعل اللهالصلاة تنزيها لكم من الكبر ؛ خداوند نماز را مقرّر داشت تا دامن انسان را از كبر و
منيّت پاك گرداند».
د ) راز ديگري كه در نماز نهفته است تشكيل جماعتهاست. ويل دورانتمينويسد: بر هيچ انسان منصفي پوشيده نيست كه شركت مسلمانها درنمازهاي جماعت روزانه چه اثر خوبي در وحدت و تشكّل آنها دارد. با كميدقت ميتوان دريافت كه در سايه همين جماعتها و جمعههاست كه انسجامو اتحادي در اقشار مختلف ايجاد ميشود و در ساية آن بركات و ارزشهاييوجود دارد. از كارهاي عمراني يك منطقه گرفته تا راه حل ساير مشكلاتافراد و جامعه. آنچه ذكر شد بيانگر اين حقيقت است كه به هر حال يكي ازاهداف نماز، پاك و منزه ساختن روح انسان از كبر و منيت است؛ همچنان كهنماز بازدارنده انسان از لغزشها و گناهان است. نماز در ساحت روح انسان،همان نقشي را ايفا ميكند كه نرمش و ورزش در ساحت جسم انسان ايفامينمايد. اگر كسي ورزش رابراي مدت طولاني ترك كند، كمكم بدنش دچاريك نوع سستي و كسالت ميشود و چه بسا سلامت خود را از دست بدهد.
بنابر اين انسان بايد روزانه يا لااقل هفتهاي چند ساعت، به راهپيمايي وورزش بپرازد تا به تدريج جسم را سلامت و شاداب سازد. روح انسان نيز

چنين نيازي دارد، بايد هر روز اين نيايش و سرود مذهبي و اسلامي تكرارگردد تا به تدريج سلامت و شادابي روح انسان در سايه ياد حق احراز گردد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.